
رویداد دوم چامه
تقاطع کرونا، مسئولیت انسانی
پاندمی کرونا یکی از مهمترین اتفاقات اخیر زندگی هر کدام از ما است. تاثیراتی که این بیماری بر زندگیمان گذاشته، باعث شده که سبک زندگی جدیدی را پیش بگیریم. در این مدت، افرادی مانند ابرقهرمانهای فیلم هالیوودی چه بسا واقعیتر و قدرتمندتر از مردم عزیزمان مراقبت کردهاند. افرادی که مشکلی در جامعه دیدهاند و به سمت برطرف کردن این مشکل قدم برداشتهاند.
کرونا مهمان ناخواندهای بود که باعث از بین رفتن کسبوکارها و شغلهای زیادی شد. البته کسبوکارهایی هم به وجود آمدهاند که در این بحران ملی کمک حال مردم باشند. به طور مثال یکی از تجهیزاتی که در این زمان نیاز مردم و بیماران بود، دستگاه اکسیژن ساز بود. آقای بخشنده نژاد با هوش و نبوغ خود موفق شد دستگاههایی تولید کند که از نمونههای خارجی خود با کیفیتتر و ارزانتر باشد.
رویداد دوم چامه در ادامه رویدادهای چامه، با هدف بیان روایتهای دست اول از فضای کسبوکار و استارتاپی ایران با موضوع تاثیرات کرونا برگزار شد. رویداد دوم چامه میزبان مدیران و افرادی بود که زندگی شخصی و کسبوکارشان در زمان کرونا دستخوش تغییراتی شدهاست.
پیمان بخشندهنژاد مدیرعامل زیست تجهیز
پیمان بخشنده نژاد فارغ التحصیل کارشناسی ارشد بیومکانیک از دانشگاه شریف است. بخشنده نژاد در دوره ارشد با دستگاه اکسیژنساز آشنا شد و تصمیم گرفت نمونه ایرانی دستگاه را بسازد. بخشنده نژاد برای ساخت اکسیژنساز دو بار تیم تشکیل داد و هر دو مرتبه با مهاجرت همتیمیهای خود شکست خورد. نهایتا تصمیم گرفت به تنهایی کار را ادامه دهد. بخشنده نژاد سال ۹۵ از دانشگاه ایالتی میشیگان پذیرش گرفت و در آستانه مهاجرت بود ولی از تصمیم خود منصرف شد و شرکت خود را راه انداخت. شرکت زیست تجهیز در حال حاضر حدود ۶۰ کارمند دارد. این شرکت با شیوع کرونا فروش قابل توجهی را به دست آوردند.
رضا یعقوبزاده مدیرعامل پویندگان راه سعادت
رضا یعقوبزاده سال 1370 در مقطع کارشناسی ارشد رشته الکترونیک از دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد. همان سال وارد یک شرکت پشتیبانی تجهیزات پزشکی شد. با گذراندن دورههای تخصصی در ژاپن و آمریکا، در سال ۱۳۷۷ شرکت پویندگان راه سعادت را تاسیس کرد. یعقوبزاده کسی بود که برای اولین بار مانیتور علائم حیاتی ایرانی تولید کرد و با اخذ استانداردهای اروپا از سال ۸۱ وارد عرصه صادرات شد. پویندگان راه سعادت به عنوان یک شرکت نوآور بارها در جشنواره خوارزمی و شیخ بهایی به عنوان شرکت برگزیده انتخاب شده. بین سالهای ۸۷ تا ۹۶ همواره عنوان صادرکننده نمونه را دریافت کرده است. یکی از خدمات این شرکت ساخت دستگاه ونتیلاتور بود که با صرف بودجهای ۲ میلیون دلاری، طی ۶ سال طراحی و تولید شد. در سال ۹۸ یعقوبزاده از آن رونمایی کرد. خیلی زود با شروع پاندمی کرونا این دستگاه اهمیت ویژهای پیدا کرد. پویندگان راه سعادت با تلاش تمام اعضای خود موفق شد ظرفیت تولید ونتیلاتور را تا ۱۰ برابر افزایش دهد تا پاسخگوی نیازهای کشور در مقابل کرونا باشد.
مسعود سلیمانی پژوهشگر حوزه سلولهای بنیادی
دکتر مسعود سلیمانی استاد خونشناسی دانشگاه تربیت مدرس است. سلیمانی بارها به عنوان استاد و محقق نمونه کشوری انتخاب شده است. او در سال ۹۴ در زمره یک درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفت. سلیمانی سال ۹۷ به دعوت موسسه آمریکایی مایو کلینیک و برای انجام یک پروژه تحقیقاتی به آمریکا سفر میکند. در جریان این سفر به اتهام دور زدن تحریمهای آمریکا علیه ایران بازداشت و ۱۴ ماه در زندان دیتون جورجیا زندانی میشود. مسعود سلیمانی نهایتا آبان ۹۸ با پیگیریهای وزارت خارجه و همکاری دولت سوئیس به ایران بازگشت. با شیوع کرونا، تحقیقات خود را در این زمینه شروع کرد. دکتر سلیمانی از افراد فعال در داخل کشور در حوزهی ساخت واکسن کرونا است.
اردا کیانی رئیس بخش ریه بیمارستان مسیح دانشوری
دکتر اردا کیانی دورهی پزشکی عمومی خود را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۳۷۲ به پایان رساند. در بین سالهای ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۳ دوره تخصص داخلی را در دانشگاه علوم پزشکی ایران سپری کرد. کیانی برای تکمیل تحصیلات خود وارد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شد و مدرک فوق تخصص خود را در حوزهی روشهای تهاجمی ریه و برونکوسکوپی در سال 1385 گرفت. اردا کیانی رئیس بخش ریه بیمارستان مسیح دانشوری است که در طول شیوع کرونا بارها اسم وی را شنیدهایم. ایشان تحقیقات گستردهای در زمینه کرونا انجام داده است. دکتر کیانی در این مدت دو مرتبه به کرونا مبتلا شدند.




قبلی
بعدی
روایتهای این رویداد
سفر مطالعاتی دانشمند ایرانی که به دستگیری در آمریکا منتهی شد!
مسعود سلیمانی، فارغالتحصیل مقطع دکتری در رشته هماتولوژی (خونشناسی) است....
رویای بزرگ، تا حد صادرات!
مهندس رضا یعقوب زاده، متولد سال 1347 از تهران است....
بولدوزر و کارآفرین
پیمان بخشنده نژاد، فارغالتحصیل کارشناسی ارشد بیومکانیک دانشگاه صنعتی شریف...