مواجهه با روندهای تحولآفرین جهانی
زندگی با مگاترندها مسئله اصلی مطرحشده در رویداد چامه ۱۳ بود. اینکه مگاترند چیست؟ خود جای بحث دارد اما مهمتر از آن این است که زندگی با ابرروندها چگونه است؟ مگاترندها یا ابرروندها نیروهای قدرتمند و گاهی مخربیاند که میتوانند اقتصاد جوامع را تحت تاثیر قرار دهند. اگرچه نمیتوان ابعاد منفی مگاترندها را نادیده گرفت اما نباید فراموش کرد که آنها گاهی میتوانند نوآوری را به سمتوسوی متفاوتی هدایت و ایدههای جدیدی را خلق کنند. اگر کسبوکارها درک و شناخت درستی از زندگی با ابرروندها داشته باشند، میتوانند با تدوین یک استراتژی بلندمدت، به برنامهای همگام با تغییرات آینده دست یابند.
با توجه به ضرورت موضوع مگاترند دنیا و به ویژه در کشورهای در حال توسعهای همچون ایران تصمیم گرفتیم در سیزدهمین رویداد چامه، ابرروندها و زندگی با مگاترندها را در ابعاد مختلف بررسی کنیم. در این رویداد سعی کردیم نگاه جانبدارانهای به موضوع نداشته باشیم. برای تحقق این امر از افراد مختلفی با دیدگاههای متفاوت (نسبت به موضوع) دعوت کردیم. در این رویداد افتخار همراهی رضا قربانی، همبنیانگذار راهکار و رئیس کمیسیون فینتک نصر ایران، سید محمد حسین سجادی نیری، مدیرعامل تکنو تجارت و بنیانگذار و عضو هیئت مدیره داوین، امیر شکوهی نیا، مدیرعامل صندوق سرمایهگذاری ایجاد و بنیانگذار پیشران و ندا سپانلو، مجری و برنامهساز فناورانه را به عنوان سخنران داشتیم. همچنین در یک گفتوگوی ویژه انتقال تجربه، همراه علی شریعتی مقدم، بنیانگذار گروه بینالمللی نوین زعفران و عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران بودیم.
رضا قربانی و مزیتی به نام تنبلی برای زندگی با مگاترندها
در چامه ۱۳ رضا قربانی اندر مزایای تنبلی صحبت کرد. به زعم او تمام پیشرفتهایی که در عرصه تکنولوژی رخ میدهد تلاشی برای رسیدن انسان به غایت تنبلی است. رضا قربانی گوشزد میکند که باید بدانیم زندگی کردن جزئی از کار نیست و کار جزئی از زندگی است و باید زندگی کردن را یاد گرفت. در ادامه این کارآفرین ایرانی به شرح گزاره تنبلی میپردازد و چالش پارادوکسیکال بین کارایی در متون علمی و تنبلی را مطرح میکند.
رضا قربانی سردبیر راه پرداخت، پرمخاطبترین رسانه فارسی زبان فینتک است که از سال ۱۳۹۰ به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد. قربانی تجارب ارزشمندی در حوزه رسانه دارد و به صورت حرفهای در حوزه فناوری روزنامهنگاری کرده است. همچنین او مولف چندین کتاب در زمینههای بانکداری الکترونیک، بانکداری دیجیتال و چیزهای دیگر است. قربانی مصداق بارز دست از تلاش برنداشتن است زیرا همیشه در سختترین شرایط هم ادامه داده و راههای جدیدی را برای پیشرفت خودش ساخته است.
مزیتی به نام تنبلی به روایت رضا قربانی
مطالعه متن کاملزندگی با مگاترندها با کمک گرفتن از زنبورعسل!
در چامه ۱۳ سید محمدحسین سجادینیری درباره زندگی با مگاترندها صحبت کرد. این کارآفرین ایرانی معتقد است ما در مواجهه با ابرروندها باید از رویکرد منفعلانه خود فاصله بگیریم و نقش فعالی در مشخصکردن مگاترندهای آینده داشته باشیم. به نظر سجادی نیری مهمترین چیزی که کشور در حال حاضر به آن نیاز دارد خطرپذیری است، اگر ما جسارت بازگو کردن ایدهها و نظراتمان را داشته باشیم آینده بهتری را رقم خواهیم زد. سجادینیری زنبورعسل را یک موجود فعال نسبت به حل مسائل میداند.
سید محمدحسین سجادی نیری را به ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز و همچنین برنامه توسعه شرکتهای خلاق میشناسند، برنامه و دبیرخانهای که توسط خود او طراحی و راهاندازی شد و بعدها توسط دیگران ادامه پیدا کرد. او طی چندین سال فعالیت در معاونت علمی و فناوری تمام تلاشش را کرد تا تغییرات مثبتی را در اکوسیستم نوآوری، شرکتهای خلاق و صنایع فرهنگی کشور ایجاد کند. نتیجه سالها تلاش او در این حوزه وجود بیش از ۱۸۰۰ شرکت خلاق است که منجربه توسعه روزافرون نوآوری و کارآفرینی کشور شده است.
زنبوروار با موضوعات برخورد کنیم به روایت سیدمحمد حسین سجادینیری
مطالعه متن کاملزندگی با مگاترندها و گول نخوردن از آنها!
امیر شکوهینیا در چامه ۱۳ راز زندگی با مگاترندها را گول نخوردن از آنها میداند. تجربه این کارآفرین ایرانی در سال ۹۶ و در شتابدهنده هاردتک اثباتی بر این ادعاست. شکوهینیا میگوید: وقتی سال ۹۶ شتابدهنده هاردتک را راه انداختم همه استارتاپها یک محصول فیزیکی متصل داشتند و روی ترند اینترنت اشیا (IOT) سوار بودند. اما حالا همه ما که سوار این ترند شده بودیم دنبال جهان جدیدی که قرار بود توسط چیزهای متصل تشکیل بشود هستیم نمیدانیم کی قرار است آن را به صورت محسوس ببینیم؟
شکوهینیا در حال حاضر مدیرعامل صندوق سرمایهگذاری ایجاد و عضو هیئت مدیره صندوق کارآفرینی بهمن است. این کارآفرین ایرانی علاوهبر اینکه کارآفرین است دنیای کارمندی را نیز تجربه کرده است و همین موضوع او را به شخصیتی جذاب برای فعالان حوزه استارتاپی و صاحبان کسبوکار تبدیل کرده است. ورود او به حوزه کارآفرینی با راهاندازی استارتاپ نینیکس بود. نینیکس یکی از استارتاپهای سرمایهپذیر برنامه تلویزیونی میدون بود که بعدا منجربه حضور شکوهی نیا به عنوان داور در این برنامه شد.
جهان آینده چه شکلی است؟ امیرشکوهینیا؛ مدیرعامل صندوق سرمایهگذاری ایجاد
مطالعه متن کاملندا سپانلو و آشتی با ابرروندها
ندا سپانلو در چامه ۱۳، ضمن بیان تجربه شخصی خود در زندگی با مگاترندها در زندگیاش به یکی از مهمترین مگاترندهای دنیا یعنی تغییرات اقلیمی پرداخت. او درباره اهمیت مگاترندها چنین گفت: مگاترندها جریانهای قدرتمند، نیروها و امواج متحولکننده جهانیاند که آینده را تحتالشعاع قرار میدهند. آنها اثرات کوتاهمدت و بلندمدتی برای اقتصاد، کسبوکارها، جوامع، فرهنگها و سبکهای زندگی دارند که هم تهدید محسوب میشوند و هم فرصت. او در پایان درباره نحوه مواجهه درست افراد با مگاترندها صحبت کرد.
ندا سپانلو فعالیتش را از سال ۷۷ در سازمان صدا و سیما شروع کرد و در سالهای فعالیتش مسئولیتهای مختلفی در گروههای برنامهساز تلویزیون داشته است. او همچنین در رادیو و تلویزیون تجربه نویسندگی، سردبیری، اجرا و تهیهکنندگی دارد و برنامههایی مانند روز از نو، اردیبهشت، طلوع، جهش و الگو را تهیه و اجرا کرده است. اسطرلاب یک برنامه گفتوگو محور شبانه بود که با موضوع زیست بوم علم و فناوری با اجرای او از شبکه چهار سیما پخش میشد.
آشتی با مگاترندها- نداسپانلو؛ مجری و برنامهساز فناورانه
مطالعه متن کاملعلی شریعتی مقدم و داستان موفقیت نوین زعفران
در گفتوگوی ویژه انتقال تجربه با علی شریعتی مقدم درباره مسیر زندگی و کسبوکار او صحبت کردیم. او بنیانگذار و مدیرعامل گروه بینالمللی نوین زعفران و صادرکننده نمونه ملی، ممتاز و مدالآور در ۱۰ دوره است. شریعتی مقدم میگوید: وقتی نام نوین زعفران را انتخاب کردیم هدفمان نوآوری بود. حالا با گذشت چندین سال از فعالیتش نام بلند آوازه نوین زعفران نشاندهنده موفقیت او در این زمینه است. علی شریعتی مقدم علاوهبر اینکه عضو اتاق ایران است به عنوان رئیس کمیسیون توسعه کسبوکارهای دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال اتاق خراسان رضوی نیز فعالیت میکند. علی شریعتی مقدم را قهرمان صنعت زعفران ایران میدانند. مجموع این افتخارات و تجارب ارزشمند او باعث شد تا گفتوگوی کاربردی و صمیمانهای با او داشته باشیم.